Uputstvo Jaja japanske prepelice

Ići dole

Uputstvo Jaja japanske prepelice

Počalji  Admin taj Sub Jun 25, 2011 3:50 am

Jaja japanske prepelice
Jaja i meso japanske prepelice su bili neizostavni deo trpeze egipatskih faraona, a njihova lekovitost je u Kini i Japanu već vekovima poznata. Brojni su pisani tragovi o pozitivnom uticaju na ljudski organizam, naročito krv i krvotok, srce, jetru, bubrege, želudac i mozak.

U novije vreme su lekovita svojstva jaja japanske prepelice ispitivali brojni naučnici iz Rusije, Engleske, Poljske i Češke i rezultati su iznenađujući: pokazala su se kao izvanredan prirodni lek za lečenje brojnih oboljenja. Ipak, najfascinantniji eksperiment koji nedvosmisleno prikazuje veliku regenerativnu sposobnost ovih ptica iz porodice kokoški su izveli upravo oni koji su sa njihovim osobinama naduže upoznati. Naime, pre nekoiko godina, prilikom istraživanja koje su sproveli japanski naučnici, istovremeno su malom dozom radijacije ozračene kokoške i prepelice. Posle svega mesec dana jaja japanske prepelice subila potpuno zdrava, dok su kokošija jaja zadržala radioaktivnost.
Zanimljiva je i činjenica da japanske prepelice umiru samo od starosti.

Šta je to tako delotvorno u jajetu ove neobične ptice ?

Prvenstveno hemijski sastav: u odnosu na kokošije, jaje japanske prepelice ima pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa i deset puta više raznih vitamina.To je prava mala energetska bomba, a ipak, jedno jaje sadrži svega 15 kalorija.

Sadržaj jednog jajeta: Minerali: Vitamini:
74.6% vode 3.2 mg gvožđa 300 IE vitamina A
13.1% belančevina 2.2 mg fosfora 0.1mg vitamina B1
11.2% masti 0.5 mg kalcijuma 0.8mg vitamina B2
1.1% minerala i ostali enzimi

Ko bi trebalo da konzumira jaja japanske prepelice ?

Već je rečeno da jaja japanske prepelice pozitivno deluju na krv i krvotok, sce, jetru, bubrege, želudac i mozak pa sunamenjena onima koji imaju problema sa ovim organima, pa i uslučaju najtežih oboljenja, a prvenstveno mogu ih koristiti svi. Ipak izdvojene su neke grupe za koje jeterapija najpoželjnija: deca u razvoju; starije osobe; bolesnici i rekonvalescenti; osobe sa posebnim režimom ishrane ( dijeta); sportisti i fizički radnici.

Terapija jajima japanske prepelice

Vrste bolesti komada jaja
-Povišen pritisak 120
-Čir u stomaku 120
-Arterioskleroza 240
-Dijabetes 240
-Bronhijalna astma 240
-Tuberkuloza 240
-Anemija 240
-Migrena 240
-Infrakt 240
-Nervno rastrojstvo 240
-Višak holesterola 240
-Neuredna probava 240
-Prolepšavanje tena 240
-Regeneracija organizma 240
-Jačanje memorije 240
-Gastritis 240
-Teži oblik astme 240
-Tumor na mozgu 1080
-Pojačan fizički napor(sportisti i fizički radnici ) 1080
Terapija jajima prepelica ne zahteva posebne pripreme. Zavisno od vrste bolesti, pacijent mora u određenom vremenskom periodu da popije od 120 do 1080 jaja. U najvećem broju slučajeva terapija traje 49 dana. Odrasli uzimaju 3 jajeta dnevno u prva tri dana, a po 5 do kraja terapije. Deci se, uzavisnosti od uzrasta, daje manji broj jaja
-deca do 3 godine – 2 jajeta dnevno
-deca od 3 do 5 godina – 3 jajeta dnevno
-deca od 5 do 10 godina – 4jajeta dnevno
-deca preko 10 godina uzimaju terapiju propisanu za odrasle

Jaja se konzumiraju sirova tj. presna, cela dnevna doza odjednom ito ujutru na prazan stomak, pola sata pre jela. Radi lakše konzumacije, dozvoljeno ih je ulupati mikserom, dodati malo jogurta ili soka od limuna, pomorandže, višnje ili jabuke, zasladiti šećerom, medom ili čokoladom uprahu ( izuzetak su naravno dijabetičari ). U principu, svako može da ih uzima onako kako mu najviše odgovara, sve dok ih uzima sirova i cela ( i žumance ibelance ).

Osobe kojima je žuč osetljiva na jaja moraju biti obazrive sa terapijom. Lečenje započinju uzimanjem jednog jajeta na dan, a dnevnu dozu svode na 3 do 4 jajeta. Ukoliko im i ova smanjena doza ne bude prijala, terapija se mora prekinuti.

Terapiju je dozvoljeno sprovoditi i kada se po preporuci lekara već uzimaju neki lekovi. Izuzetak je slučaj kada je uz prepisane lekove zabranjeno unošenje belančevina (mesa, mleka, jaja…..)

Dva meseca posle završetka kure, ako je potrebno, kura se može ponoviti. Čak je i preporučljivo sprovesti dve kure u prvoj godini s tim da ne treba praviti pauzu između kura dužu od šest meseci.

Jaja se čuvaju u zatvorenim kartonskim kutijama u frižideru. Tako čuvana jaja imaju rok upotrebe 60 dana u sirovom stanju, a poisteku tog roka mogu se upotrebljavati kuvana, pečena ili pržena.

Admin
Admin

Broj poruka : 7
Datum upisa : 24.06.2011

Pogledaj profil korisnika http://japanskeprepelice.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu